Bütünsel Beslenme

 

butunsel-beslenmeBütünsel Beslenme ile beslenme alışkanlıklarınızda pozitif değişimler oluşturun ve hem kilo verin hem sağlığınızı kazanın!

 

Bütünsel beslenme insanı fiziksel, zihinsel, duygusal ve ruhsal bir bütün olarak ele alan ve bireyi besleyen ve beslemeyen gıdaları bilinçli olarak tanımlamasını ve kendini besleyerek yaşamında pozitif gelişmeler kaydetmesini sağlar.

 

Tek bir hücreden oluşan mükemmel bir yaratım olan insan günümüzde oluşturulan pekçok iyi şeyle birlikte malesef beslenme ve yaşam alışkanlıkları kaynaklı pekçok problemle başa çıkmaya çalışmaktadır. Beslenme Bilimi son zamanlarda üzerinde en çok konuşulan konulardan bir tanesi, hele diyet denince üzerine 25,000 den fazla kitap yazılan ender alanlardan biri diyebiliriz. Yüzlerce diyet teorisi ve birbirinin zıt teorilerin doğru olabildiği, insanların verdikleri kiloları yaklaşık bir yıl içinde %95 oranında geri aldığı, kısıtlama temelli yaklaşımın işe yaramadığını fark edenlere sesleniyoruz. Beslenen beden değil, beslenmeyen bünye arıza çıkarır. Bu cümleyi okuduktan sonra kafanızın karıştığını, ‘nasıl yani’ dediğinizi duyar gibiyim. Hiç yediği içtiğine çok dikkat edip de hasta olan, ya da yediği içtiğine hiç dikkat etmemesine rağmen son derece sağlıklı olan tanıdıklarınız var mı? Benim gözlemlerim bana çok fazla örnek gösterdi. Peki bunun sırrı ne?

 

İnsan yaşamda sadece gıdalardan beslenmez aslında. Çok sağlıklı diye düşünüldüğü sanılan bir yaşam tarzına sahipken hala mutsuz olan, ya da sağlıksız bir beslenme tarzına sahip olup son derece sağlıklı görünen insanlara rastlamışsınızdır. Durum böyle iken o zaman kendimizi nasıl besliyoruz sorusu çok önem taşıyor. Sahi siz kendinizi nasıl besliyorsunuz?

 

Çok sevdiğiniz bir şeyle meşgulken yemek yemeyi tamamen unuttuğunuz, acıkma hissi duymadığınız zamanları hatırlıyor musunuz? Ya da çok sevdiğiniz bir arkadaşınızla doyumlu bir sohbetle saatler geçirdiğiniz ve sadece bir fincan kahvenin kırk yıl hatırını çıkardığınız zamanları?  Müzik dinlerken, müziğin ritmi ile dans ederken, ruhunuzu tamamen beslediğinizi hissettiğiniz, kendinizden geçtiğiniz zamanları? Ya da tam tersi kavga ettikten sonra, ya da kafanız bir konuya takılı iken farkında olmadan yemek yediğinizi ve doyma hissini duymadığınızı? İnsanın besin maddeleri dışında işinde, evinde, ilişkilerinde, yaşadığı ortamda, fiziksel aktivite ile ve ruhunu besleyen aktivitelerle sıkı sıkıya doyumlu bir yaşam sürerken besin maddesine olan ihtiyacında azalma söz konusudur. Çünkü beslenmeyi başarmıştır. Yaşam alanını kaplayan alanlarda oluşan açlık ise aşırı yemek yeme, ya da aç kalma şeklinde sağlığa iyi gelmeyen yönlere gidebilir. Bütünsel Beslenmede yaşamı çevreleyen bu alanlardaki doyumu gerçekleştiren durumları biz ‘BİRİNCİL GIDALAR’ olarak tanımlıyoruz. Besin maddeleri ise ‘İKİNCİL GIDALAR’ kategorisinde yer alıyor. Kimi zaman her iki kategorideki dengesizlikler nedeni ile genel sağlıkta problemler yaşanabilir.

 

Bütünsel Beslenme bireyin yaşam alanlarında kendisini besleyen ve beslemeyen alanları tespit ederek hem fiziksel, hem duygusal, hem zihinsel hem de ruhsal olarak pozitif ve üretken, kendisini besleyen bir yaşamın kapısını aralarken aynı zamanda kendisini besleyen ve beslemeyen besin maddelerini de belirleyerek kendisine en uygun beslenme ve yaşam tarzını oluşturur.

 

Daha mutlu ve sağlıklı bir yaşam için yapabileceklerinizi öğrenmek isterseniz bize ulaşın:

 

www.performanskoclugu.com